Thema: Doe als God wees een mens

Woord en Communieviering
Voorganger: Hans van Engen
Zondag 19 januari 2020. 10.00 uur

Op Jezus vraag was Johannes de Doper bereid Hem te dopen en bij die ontmoeting gingen zijn ogen plots open.

Ja, bij de doop van Jezus gebeurde er iets bijzonders. Johannes neemt bezieling en kracht waar die hij verbindt met God. Dit heeft hem bescheiden gemaakt over zijn eigen prestaties en laat hem met andere ogen naar Jezus kijken. De band met Jezus brengt je in contact met God. Die band met Hem maakt van jou een heel mens, uit een stuk. Met heel je hebben en houden mag je er zijn, met je zon en je schaduwzijde. En de band met Jezus vraagt jou om integer te handelen, zonder dubbele agenda. Integer, in de woorden van Paulus heel, heilig. Onbevangen en kwetsbaar als een lam. Dat is een geschenk en een opdracht.

Dit bericht was geplaatst op 6 januari 2020. Markeer de permalink als favoriet.