Paaswake 8 april

Op 8 april om 21.00 uur verzorgen wij de Paaswake.

Hieronder een inleiding op de viering:

Waarom is deze nacht anders dan andere nachten? Wat brengt ons hier samen? In deze paasnacht vieren we de bekroning van Gods heilsgeschiedenis met ons mensen. Vanaf de aanvang schonk Hij ons het levenslicht en maakte Hij ons deelgenoot van zijn scheppingswerk. Hij vormde ons tot Zijn volk door ons te bevrijden uit de slavernij van Egypte en ons te begeleiden door het water van de Rietzee. Om ten slotte zelf in zijn Zoon Jezus ons bestaan te delen, ten einde toe. Waarom is deze nacht anders dan alle andere nachten? Omdat wij vannacht deze heilsweg gedenken en Hem opnieuw met elkaar mogen gaan, stap voor stap. God zelf neemt ons bij de hand en laat ons zijn heil ervaren in een nieuwe geboorte, een nieuwe doop en een nieuw paasmaal. Dat brengt ons deze nacht hier samen.

U bent van harte welkom.

Dit bericht was geplaatst op 22 maart 2023. Markeer de permalink als favoriet.