Kerstnacht 24 december 2022

Er zijn woorden die je raken. Dat kan een gedicht zijn of iets wat iemand tegen je zegt. Soms weet je niet precies waarom die woorden je raken, maar je voelt: ik neem ze met me mee, ik wil ze bewaren in mijn hart, want ze zeggen me iets waarvan ik de reikwijdte nog niet ken.

In deze heilige nacht komen zulke woorden tot ons. Ze spreken over de geboorte van een kind. Ze vertellen over licht en vrede en een nieuwe toekomst die door God in gang wordt gezet. Eenvoudige herders waren de eersten die dit grote nieuws hoorden en zij waren ook de eersten die dit verhaal doorvertelden. In deze gezegende nacht komen oude woorden opnieuw tot leven. Luisteren we en laten we ons raken door het Kind dat ons Gods vrede brengt.

Wij wensen u een inspirerende viering toe.

Dit bericht was geplaatst op 9 december 2022. Markeer de permalink als favoriet.