Viering op 18 juni

Zaterdag 18 juni horen wij in het Evangelie een verhaal over een menigte. Met velen zijn ze samengekomen om te luisteren naar een man uit Nazareth die hun blijkbaar iets te zeggen heeft. Intussen verstrijkt de tijd en krijgen de mensen honger. “Stuur ze weg”, zeggen Jezus’ vrienden. Maar wat zegt Hij? “Geef gij hun maar te eten”. En het delen begint. De visser in het eerste verhaal vangt met één boot genoeg vis om van te leven, en is tevreden met het leven wat hij nu heeft. De rijke manager kan hem niet op andere gedachten brengen. Die denkt alleen maar aan zichzelf, terwijl de visser ook aan anderen denkt, door niet alle vis zelf te vangen, maar ook andere vissers de kans te geven om genoeg vis te kunnen vangen. Wij wensen u een mooie viering toe.

Dit bericht was geplaatst op 17 juni 2022. Markeer de permalink als favoriet.