Viering 9 juni Openstaan voor Gods woord

Het thema van de viering  van 9 juni is: Openstaan voor Gods woord

Vandaag horen wij dat Jezus wordt opgeslokt door mensen die hem willen zien, horen en aanraken. Hij heeft niet eens de tijd om zelf te eten. Zijn moeder en verwanten zijn bezorgd over hem. Hij lijkt wel overspannen, niet goed bij zijn hoofd vinden ze en ze gaan hem zoeken. Hij vergeet helemaal aan zichzelf  te denken, dat kan niet goed blijven gaan.

En de Schriftgeleerden, de technologen van toen, maken het nog erger. “Die Jezus is van de duivel bezeten”, zeggen ze. Jezus was blijkbaar niet te houden. Hij wilde dat de mensen oog leren krijgen voor de ware God en oog leren hebben voor elkaar. Hij droomde van een wereld die rijk Gods zou zijn.

Gedreven door de wil van de Vader zei Hij en deed Hij dingen die anderen raar vonden, zwaar overdreven.

We zijn blij met de mensen die nog zo bevlogen zijn met Jezus en het woord nog verkondigen.

Dit bericht was geplaatst op 22 mei 2018. Markeer de permalink als favoriet.